در این بخش خواهید خواند: معرفی مراحل درخواست ویزای الحاق به خانواده لهستان مدارک لازم برای ویزای الحاق به خانواده...
اقامت و مهاجرت به لهستان پس از سال ۱۹۸۹ که این کشور به کشورهای منطقه شینگن پیوست، گسترش پیدا کرد. البته در گذشته مرزهای کشور لهستان برای مردم خود این کشور نیز بسته بود و پس از سال ۱۹۸۹ بسیاری از مردم کشور لهستان به کشورهای اروپای غربی مانند انگلستان و آلمان مهاجرت کردند و جمعیت این کشور کاهش پیدا کرد.
پس از این مهاجرت گسترده دولت این کشور با اجرای برنامههایی تصمیم گرفت اتباع لهستان را به کشور خودشان بازگرداند. در حال حاضر اقتصاد کشور لهستان و چشماندازهای شغلی مناسب باعث شده تا بسیاری از مهاجران خارجی برای مهاجرت به این کشور و اخذ اقامت لهستان اقدام نمایند؛ اما تمام روشهایی که برای اخذ اقامت و مهاجرت به لهستان وجود دارد منجر به اخذ اقامت دائم نمیشود.
به همین خاطر افرادی که به منظور دریافت اقامت دائم به این کشور مهاجرت میکنند باید از قبل در رابطه با شرایط و مدارک اقامت لهستان و همچنین راههای اخذ اقامت آشنا باشند. لهستان ششمین اقتصاد موفق قاره اروپا است. پایتخت این کشور شهر ورشو بوده و از لحاظ صنعتی و اقتصادی پیشرفت چشمگیری داشته است. مردم این کشور بسیار خونگرم و مهمان نواز هستند و برای پیشرفت کشورشان به سختی تلاش میکنند. به منظور آشنایی با روشهای اخذ اقامت و مهاجرت به کشور لهستان با ما همراه باشید.
اقامت و مهاجرت به لهستان
اخذ اقامت و مهاجرت به لهستان از طریق کار، یکی از روشهای دشوار برای دریافت اقامت دائم این کشور است. کشورهای اروپایی دارای قانونی ویژه هستند که اگر بخواهند شهروندان کشورهای دیگر را استخدام کنند، باید اول مطمئن شوند که در کل اتحادیه اروپا و کشور مورد نظر فردی برای استخدام وجود ندارد؛ بنابراین دریافت یک پیشنهاد کاری از کارفرمای لهستانی کار بسیار دشواری است.
افرادی که بتوانند از طرف یک شرکت یا کارفرمای لهستانی پیشنهاد کاری دریافت کنند و قرارداد کاری را امضا کنند میتوانند اقامت یک ساله دریافت کنند و پس از دریافت مجوز کار از طرف کارفرما اقامت خود را سه سال دیگر تمدید کنند. در نهایت اگر شغل مورد نظر ادامه پیدا کند و قرارداد مجدداً تمدید شود، امکان دریافت اقامت دائم لهستان نیز وجود دارد.
البته ذکر این نکته لازم است که مهاجران خارجی اگر بتوانند در یکی از شرکتهایی که هم وطنان خودشان در لهستان تاسیس کردهاند کار پیدا کنند، اقامت و مهاجرت به لهستان از طریق کار چندان هم دشوار نیست؛ بنابراین مهاجران ایرانی اگر بتوانند در یکی از شرکتهای لهستان که توسط ایرانیان تاسیس شده است یک شغل مورد نظر پیدا کنند، مشکلی برای دریافت اقامت این کشور در خواهند داشت.
اقامت و مهاجرت به لهستان از طریق تحصیل
اقامت و مهاجرت به لهستان از طریق تحصیل و دریافت پذیرش از دانشگاههای این کشور یکی از بهترین راههای دریافت اقامت است. کشور لهستان دارای ۴۰۰ کالج و دانشگاه است که سالانه یک و نیم میلیون دانشجو را پذیرش میکنند. هزینههای تحصیل در کشور لهستان بسیار مقرون به صرفه است با توجه به اینکه سطح اعتبار مدارک دانشگاههای این کشور بسیار بالا است، بسیاری از مهاجران خارجی به قصد ادامه تحصیل و یا دریافت پذیرش از دانشگاههای این کشور اقدام میکنند.
این افراد باید ویزای تحصیلی دریافت کنند و پس از آماده کردن مدارک لازم برای تحصیل در کشور لهستان و ارائه مدارکی مبنی بر دارا بودن تمکن مالی به لهستان مهاجرت کنند و تحصیل خود را آغاز کنند. افرادی که از دانشگاههای لهستان فارغ التحصیل میشوند میتوانند پس از پایان تحصیلات در این کشور بمانند و شغل مورد نظر خود را پیدا کنند.
امکان استفاده از مدارک دانشگاههای لهستان و کارکردن در سایر کشورهای اروپایی نیز برای این افراد وجود دارد. حتی دانشجویان میتوانند در حین تحصیل در کشور لهستان کار کنند و هزینههای مربوط به خوابگاه، شهریه و زندگی روزمره خودشان را تامین کنند.
هزینههای تحصیل در کشور لهستان معمولاً به صورت سالانه ۴۵۰۰ دلار است. هزینههای متوسط زندگی نیز از ۳۵۰ یورو تا ۵۵۰ یورو در هر ماه متغیر است؛ اما دقت داشته باشید که داشتن مدرک زبان آیلتس و نمره بالای ۶ برای افرادی که قصد ادامه تحصیل در این کشور را دارند ضروری است.
اقامت و مهاجرت به لهستان از طریق سرمایه گذاری
اقامت و مهاجرت به لهستان از طریق سرمایه گذاری سه راهکار دارد. با توجه به اینکه کشور لهستان یک کشور مهاجرپذیر است از طریق سرمایه گذاری نقدی، ثبت شرکت و خرید ملک میتوانید اقامت این کشور را به دست بیاورید. به عنوان مثال اگر مهاجران خارجی بتوانند با خرید ملک باعث رشد اقتصاد این کشور شوند و ملک مورد نظر را به یک شرکت تجاری تبدیل کنند، پس از سه سال اقامت در این کشور میتوانند اقامت دائم به دست بیاورند.
البته افرادی که اقدام به تاسیس شرکت میکنند بهتر است کارمندان بومی لهستان را استخدام کنند تا بتوانند راحتتر موفق به اخذ اقامت شوند. حداقل مبلغ سرمایه گذاری در کشور لهستان ۲۵۰ هزار یورو است. افرادی که بتوانند این مبلغ را در کشور لهستان سرمایه گذاری کنند، میتوانند برای خود و همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال ویزای مولتی دریافت کنند.
این افراد پس از ۳ تا ۹ سال و گذراندن دوره اقامت موقت میتوانند اقامت دائم بگیرند. یکی دیگر از روشهای سرمایه گذاری در این کشور و دریافت اقامت لهستان دارابودن تمکن مالی است. افرادی که سرمایه زیادی دارند و بخواهند اقامت لهستان را دریافت کنند میتوانند با ارائه پرینت حسابهای بانکی و همچنین ضمانتنامههای بانکی کنسولگری این کشور را قانع کنند که دارای شرایط بسیار مرفهی هستند و میتوانند هزینههای مربوط به زندگی خودشان در این کشور را تامین کنند.
این افراد در مدت زمان کوتاهی میتوانند اقامت لهستان را بگیرند. البته چنین افرادی دیگر حق کار کردن در لهستان را ندارند؛ اما به عنوان شهروند لهستان شناخته میشوند.
اقامت و مهاجرت به لهستان از طریق تولد
اقامت و مهاجرت به لهستان از طریق تولد طبق قانون خون انجام میشود؛ یعنی اگر والدین لهستانی صاحب فرزند میشوند صرف نظر از اینکه فرزند آنها در لهستان به دنیا آمده باشد یا در یک کشور دیگر، تابعیت لهستان به او تعلق میگیرد.
بنابراین اگر مهاجران خارجی با یک تبعه لهستانی ازدواج کنند و دارای فرزند شوند میتوانند برای فرزندشان تابعیت لهستانی بگیرند؛ اما اگر والدین خارجی باشند نمیتوانند برای فرزندشان که در کشور لهستان به دنیا آمده تابعیت لهستانی بگیرند.
اقامت و مهاجرت به لهستان از طریق ازدواج
یکی از روشهای اخذ اقامت و مهاجرت به لهستان از طریق ازدواج با یک شهروند لهستانی است. چنانچه مهاجران خارجی تصمیم بگیرند با یک تبعه لهستانی ازدواج کنند، به راحتی میتوانند بدون صرف هزینههای زیادی اقامت این کشور را به دست بیاورند. تصور کنید یک مرد ایرانی تصمیم به ازدواج با یک خانم لهستانی داشته باشد در ابتدا باید هر دو نفر مدارکی را ارائه کنند که نشان دهنده واقعی بودن ارتباط آنها باشد.
چراکه اگر تنها برای دریافت اقامت به صورت توافقی این کار را انجام دهند، دچار مشکلات قانونی خواهند شد. افرادی که قصد ازدواج با تبعه لهستانی را دارند نباید بیشتر از ۳۰ سال تفاوت سنی داشته باشند. سن آنها از ۱۸ سال بیشتر باشد و فردی که تبعه لهستان است، باید دارای شغل و درامد بوده و بتواند هزینههای مربوط به زندگی خود و همسرش را تامین کند.
در غیر این صورت امکان ازدواج به صورت رسمی وجود نخواهد داشت. مدت زمانی که دو فرد باید با یکدیگر زندگی کنند سه سال است و پس از سه سال زندگی مشترک و ارائه مدارک مربوط به واقعی بودن ازدواج، اخذ اقامت و پس از ۱۰ سال امکان اخذ تابعیت لهستان برای شهروند خارجی وجود دارد. چنانچه زوج پس از ۸ سال صاحب فرزند شوند میتوانند با ارائه مدرک زبان لهستانی برای تبعه خارجی موفق به اخذ تابعیت شوند.
اقامت و مهاجرت به لهستان از طریق خانواده
اقامت و مهاجرت به لهستان از طریق و خانواده تنها با ارسال دعوت نامه از خانواده و آشنایان در لهستان برای شهروندان کشورهای دیگر امکانپذیر است. افرادی که در لهستان زندگی میکنند باید اقامت دائم این کشور را داشته باشند و با ارائه کارت شهروندی و ضمانت نامه جهت اثبات تمکن مالی و تامین هزینههای زندگی فرد مهمان میتوانند برای دعوتنامه ارسال کنند.
سوالات متداول اقامت و مهاجرت به لهستان
آیا با استفاده از دعوت نامه لهستان میتوان اقامت دائم این کشور را به دست آورد؟
خیر داشتن دعوتنامه لهستان منجر به اخذ اقامت این کشور نمیشود. دعوت نامه تنها کمک میکند تا روند دریافت ویزای لهستان برای مهاجران خارجی سریعتر انجام شود؛ اما اگر افراد بتوانند در طول مدت اقامت خود از دانشگاههای این کشور پذیرش بگیرند و یا یک قرارداد کاری امضا کنند، میتوانند برای دریافت ویزای کاری و ویزای تحصیلی و اقامت موقت در لهستان اقدام کنند.
امکان دریافت اقامت لهستان از طریق ازدواج پس از چند سال وجود دارد؟
مهاجران خارجی که با شهروندان لهستانی ازدواج کنند، پس از سه سال زندگی مشترک میتوانند اقامت موقت دریافت کنند و پس از گذشت ۱۰ سال تابعیت این کشور را به دست بیاورند.
روشهای مهاجرت به لهستان از طریق سرمایه گذاری چیست؟
اقامت و مهاجرت به لهستان از طریق سرمایه گذاری با خرید ملک، ثبت شرکت، اقامت تمکن مالی و سرمایه گذاری به صورت نقدی در این کشور وجود دارد.
نظرت چی بود؟
0 نظر