کشور اسلوونی عضو اتحادیه اروپا و پیمان شینگن است و برای سفر به آن نیاز به اخذ ویزا می باشد. با دریافت ویزای اسلوونی امکان سفر به سایر کشورهای حوزه شینگن وجود دارد. متقاضیان جهت دریافت وقت سفارت اسلوونی باید به سفارت اسلوونی در تهران مراجعه کنند. شخص مسافر باید جهت انگشت نگاری و مصاحبه در سفارت حضور یابد. در این مقاله به بررسی شرایط اخذ ویزای اسلوونی، هزینه و انواع ویزای این کشور می پردازیم.
شرایط اخذ ویزای اسلوونی
برای تعیین وقت سفارت اسلوونی باید به سفارت مراجعه کرد. بعد از ارائه درخواست ویزا حدود یک ماه تا مراحل مصاحبه و انگشت نگاری و تحویل مدارک طول می کشد. افراد برای دریافت ویزای اسلوونی باید دارای شرایط خاصی باشند تا برای آن ها ویزا صادر شود. در ادامه سه مورد از مهم ترین شرایطی که باید متقاضی واجد آن ها باشد تا اجازه اقامت در اسلوونی را دریافت کند را نام می بریم.
1.تمکن مالی متقاضی: معمولا هر فرد برای اخذ ویزای اسلوونی باید دارای حساب بانکی معتبر باشد. تمکن مالی باید به یورو صادر گردد و اعتبار آن توسط مدیر شعبه صادر کننده تایید شود و مهر و امضا گردد.
2.گردش حساب بالا: یکی دیگر از شرایط متقاضی اخذ ویزای اسلوونی تعداد تراکنش های حساب فرد است. هر چقدر این تراکنش ها بیشتر باشد احتمال اخذ ویزا بالا می رود.
3.ارائه دعوتنامه: یکی از ملزومات دریافت ویزای کشور اسلوونی داشتن دعوتنامه از طرف دوست، خانواده و یا شرکت کارفرما است. در متن دعوتنامه باید نسبت فرد دعوت کننده با متقاضی قید شده باشد.
انواع ویزای اسلوونی
هر فردی با هر هدفی شامل توریستی، تجاری، تحصیل، زندگی و… که بخواهد به اسلوونی سفر کند باید ویزای این کشور را دریافت کند. تنها افرادی که اتباع یکی از کشورهای حوزه شینگن و یا سوئیس باشند می توانند بدون ویزای اسلوونی به این کشور وارد و خارج شوند. دو نوع ویزای کوتاه مدت و بلند مدت می توان دریافت کرد که در ادامه به معرفی آن ها می پردازیم.
1.ویزای اسلوونی نوع A: این نوع ویزا برای متقاضیانی است که شهروند کشورهای حوزه شینگن نیستند و برای سفر به کشوری خارج از اتحادیه اروپا باید از فرودگاه کشورهای حوزه شینگن عبور کنند. به ویزای اسلوونی نوع A ویزای ترانزیت فرودگاهی گفته می شود.
2.ویزای اسلوونی نوع B: مسافرانی که می خواهند به کشوری خارج از کشورهای حوزه شینگن سفر کنند ولی باید از طریق زمینی از یکی از این کشورها عبور کنند نیاز به اخذ ویزای نوع B دارند. این ویزا اعتبار 5 روزه دارد که مسافران می توانند با داشتن این ویزا از کشورهای حوزه شینگن عبور کنند.
3.ویزای اسلوونی نوع c: مسافران با داشتن این نوع ویزا می توانند علاوه بر اسلوونی به سایر کشورهای عضو شینگن نیز سفر کنند و برای مدت مشخصی اقامت نمایند. ویزای نوع C برای اهداف توریستی، تجاری و دیدن از دوستان و خانواده صادر می شود و یک ویزای کوتاه مدت است. دارنده این نوع ویزا در هر دوره 180 روزه اجازه دارد 90 روز آن را در اسلوونی و کشورهای حوزه شینگن اقامت و سفر کند.
4.ویزای اسلوونی نوع D: زمانی متقاضی با هدف کاری، ادامه تحصیل، درمان یا سرمایه گذاری قصد سفر به اسلوونی را دارد باید ویزای نوع D را برای مدت بیشتر از یک سال اخذ کند. این نوع ویزا بلند مدت است و برای ورزشکاران یا هنرمندان که به مدت طولانی باید در کشورهای حوزه شینگن سفر کنند صادر می شود.
هزینه درخواست ویزای اسلوونی
برای دریافت ویزای اسلوونی باید در مراحل مختلف و برای دریافت خدمات مختلف هزینه هایی پرداخت شود. هزینه هایی شامل تعیین وقت سفارت اسلوونی ، پر کردن فرم ویزای اسلوونی، رزرو بلیط رفت و برگشت، واچر هتل و ارائه بیمه مسافرتی از جمله هزینه سفر به اسلوونی است. به طور کلی هزینه های درخواست ویزای اسلوونی شامل هزینه ها مربوط به سفارت و هزینه های کارمزد خدماتی است؛ که هزینه های وقت سفارت را سفارت دریافت می کند و سایر خدمات مربوط به رزرو بلیط و اقامتگاه را آژانس مسافرتی دریافت می کند.
مدت زمان جوابدهی به درخواست ویزای اسلوونی
بعد از ارسال درخواست ویزا حدود 14 تا 21 روز زمان می برد تا جواب تایید و صدور ویزا اعلام شود. برای دریافت ویزا می توان هم حضوری به سفارت مراجعه کرد.
مدارک مورد نیاز ویزای اسلوونی
مدارک متعددی براساس نوع ویزا و هدف سفر به اسلوونی باید آماده و تحویل سفارت اسلوونی شود. تمام مدارک باید به زبان انگلیسی توسط دارالترجمه رسمی ترجمه شوند. نکته مهم اینکه هیچ یک از این مدارک نیازی به تاییدیه از سوی وزرات امورخارجه و دادگستری ندارند. در ادامه تنها به مدارکی که برای همه نوع ویزا مشترک هستند اشاره می کنیم.
- منابع مالی تامین سفر، مشخصات همراه و مشخصات میزبان در اسلوونی (هتل یا دعوتنامه)، برنامه سفر دقیق ، و …
- اصل شناسنامه
- اصل پاسپورت جدید (با حداقل هفت ماه اعتبار از زمان سفر)
- اصل و فتوکپی پاسپورت قدیم (از صفحه مشخصات و کلیه ویزاهای شینگن گذشته)
توضیحات: سابقه سفر به هر کشوری در جهان یکی از عوامل بسیار مهم در اثبات توریست بودن متقاضی می باشد.
- دو قطعه عکس پرسنلی جدید (عکس بیومتریک) در ابعاد ۵/۳ در ۵/۴ ، رنگی ، زمینه سفید ۷۰% زوم چهره و تمام رخ، بدون روتوش
- گردش حساب بانک (پرینت ۳ ماهه حساب جاری) توجه: گردش حساب بایستی دارای تراکنش های طبیعی باشد و از حساب سازی پرهیز شود. به عنوان مثال برداشت و واریزها با مبالغ بالا و غیر متعارف بدون دلیل قانع کننده برای سفارت وجود نداشته باشد.
توضیحات: نوع حساب، مدتی که این حساب را داشته اید، مبالغ واریزی و برداشتی، تعدد و نظم تراکنش ها در یک بازه زمانی همگی در اعتبار گردش مالی تاثیرگذار هستند. باید توجه داشت از واریز مبالغ سنگین به حساب مرده پرهیز کرد. تا زمان اعلام نتیجه اخذ ویزا نباید بیش از ۳۰ درصد موجودی حساب را برداشت کرد، زیرا احتمال استعلام سفارت از بانک وجود دارد.
- در صورت داشتن سپرده بانکی پرینت گرفته شود.
- نامه تمکن مالی از بانک (به زبان انگلیسی)، و ذکر موجودی (به یورو)
- سند ملک (درصورت وجود)
توضیحات:
– ارائه سند ملک جهت اخذ ویزای اسلوونی اجباری نیست ، ولی درصد اخذ ویزای اسلوونی را افزایش می دهد.
– ارائه سند شریکی نیز بلامانع می باشد.
– ارائه مبایعه نامه با کد رهگیری نیز بلامانع می باشد.
- در صورت سفر فرزندان زیر ۱۸ سال به همراه یکی از والدین (درصورت جدایی والدین) ارائه رضایت نامه محضری و یا حکم حضانت فرزند الزامی می باشد.
- واچر هتل ( تأئیدیه رزرو هتل ) برای تمام شب های اقامت، یا “اصل” دعوتنامه شخص دعوت کننده با ذکر محل اقامت و وجود اتاقی مجزا برای اقامت. واچر جعلی منجر به ریجکت شدن ویزای اسلوونی خواهد شد. توجه نمائید در صورت اقدام به اخذ ویزای شینگن اسلوونی توسط آژانس هواپیمایی سفری دیگر، رززواسیون رسمی به شما تعلق خواهد گرفت.
مدارک برای دانشجویان و محصلین
- گواهی اشتغال به تحصیل ، توصیه نامه از استاد دانشگاه
مدارک شغلی برای کارمندان بخش خصوصی یا دولتی
- حکم کارگزینی یا گواهی اشتغال به کار با تاریخ شـروع خدمت، اعتبار قرارداد کاری، معرفی نامه (خطاب به سفارت) با ذکر سمت شغلی و حقوق ماهیانه و تعداد روزهای مرخصی طبق فرمت ارسالی (روی سربرگ شرکت) با تاریخ، شماره، امضا مدیر عامل و مهر شرکت + یک نسـخه از روزنامه رسمی شرکت، آگهی تاسیس و آگهی آخرین تغییرات + فیش حقوقی سه ماه اخیر + اصل لیست بیمه سه ماه اخیر (در صورت وجود).
مدارک شغلی برای پزشکان
- پروانه طبابت، دانشنامه پزشکی از دانشگاه ( برای ویزای اسلوونی )، کارت نظام پزشکی، سوابق بیمه
مدارک شغلی برای مشاغل آزاد
- جواز کسب یا پروانه کاری/بهره برداری، سوابق بیمه
مدارک شغلی دارندگان شرکت
- روزنامه رسمی، آگهی تاسیس، آگهی آخرین تغییرات شرکت، اساسنامه و معرفی نامه از شرکت که درآمد و سمت لحاظ شود.
مدارک شغلی برای وکلا
- پروانه وکالت (شماره کانون وکلا)
مدارک شغلی برای ساختمان سازان
- معرفی نامه، قرارداد کاری، جواز ساخت، روزنامه رسمی آگهی تاسیس و یا کارت نظام مهندسی و سوابق بیمه حتی اگر اختیاری باشد
مدارک شغلی برای کارمندان آزاد
- سوابق بیمه، معرفی نامه (خطاب به سفارت) با ذکر سمت شغلی و درآمد و تعداد روزهای مرخصی، و قرارداد کاری.
مدارک شغلی برای بازرگانان
- کارت بازرگانی، روزنامه رسمی ،آگهی تاسیس، سوابق بیمه
- گواهینامه فعالیت صنعتی
مدارک برای بازنشستگان
- حکم بازنشستگی، فیش حقوق
ریجکت ویزای اسلوونی
ممکن است در جریان فرآیند دریافت ویزا به دلیل عدم اعتماد مسئولان صدور ویزا کشور اسلوونی به بازگشت مسافران پس از پایان مهلت اقامت، ویزای مسافران ریجکت شود. برای جلوگیری از این مشکل باید متقاضی وابستگی های خود را به کشور مبدا خود ارائه دهد. در اینجا مهم ترین دلایل ریجکت ویزای اسلوونی را بیان می کنیم.
- عدم اعتماد افسران ویزای اسلوونی به بازگشت متقاضیان
- عدم توانایی در پرداخت هزینه های اقامت در اسلوونی
- عدم توانایی برای متقاعد کردن افسران ویزای اسلوونی از هدف سفر به این کشور
- ارائه مدارک جعلی و یا غیر واقعی
- ارائه بیمه مسافرتی نامعتبر
رفع ریجکت ویزای اسلوونی و نحوه اعتراض
زمانی که ویزای مسافری از سوی سفارت ریجکت شد؛ متقاضی نمی تواند تا 6 ماه درخواست مجدد ویزا ارائه دهد. پس از این مدت نیز باید نقایص پرونده خود را رفع نماید و دوباره درخواست خود را به سفارت تحویل دهد. در انتهای برگه ریجکت ویزا نحوه اعتراض به ریجکت ویزای اسلوونی قید شده است. برای اعتراض به ریجکت ویزا باید نامه ای به زبان انگلیسی نوشته شود و به صورت نامه یا ایمیل به سفارت کشور مربوطه ارسال گردد.
شرایط ورود به کشور اسلوونی بعد از پاندمی کرونا
اسلووانی از برنامه گواهی دیجیتال کووید 19 در اتحادیه اروپا استفاده می کند. طبق این برنامه مسافران می توانند با ارائه گواهی واکسیناسیون و تست منفی کرونا بدون محدودیت در کشورهای اتحادیه اروپا اقامت و سفر کنند. مسافرانی که از کشورهای با وضعیت قرمز کرونایی به اسلوونی وارد می شوند باید بعد از ورود به این کشور 10 روز در قرنطینه نگه داشته شوند. البته در شهرهای مختلف این کشور محدودیت های کرونا متفاوت است. در حال حاضر سفر به اسلوونی از 19 فوریه آسان تر شده است و برای مسافران به این کشور تمام محدودیت های مربوط به کووید 19 به جز وضعیت واکسن متقاضیان برداشته شده است.
پرسش های متداول ویزای اسلوونی
1.چه متقاضیانی برای ورود به اسلوونی نیاز به ویزای شینگن دارند؟
اگر مسافر، شهروند یکی از کشورهای حوزه شینگن نباشد و درخواست سفر بدون ویزای شخص رد شده باشد و توافق نامه سفر بدون ویزا به کشور اسلوونی از سوی کشور متبوع امضا نشده باشد؛ متقاضی برای سفر به اسلوونی نیاز به اخذ ویزای شینگن دارد.
2.درخواست ویزای شینگن اسلوونی را به کجا باید ارائه داد؟
در خواست ویزای اسلوونی را در ایران باید به سفارت تحویل داد.
3.دریافت ویزای شینگن اسلوونی چقدر طول می کشد؟
برای اینکه ویزا به موقع صادر شود باید 6 ماه قبل از تاریخ سفر به اسلوونی درخواست ویزا را به سفارت تحویل داد. حدود 15 روز در شرایط عادی و حداکثر 60 روز طول می کشد تا ویزا صادر گردد.
4.اگر متقاضی ویزای شینگن را از کشور دیگری، مانند کرواسی گرفته شد، آیا میتواند به اسلوونی سفر کند؟
با اخذ ویزای اسلوونی متقاضی اجازه اقامت و سفر به سایر کشورهای عضو پیمان شینگن را دارند.
5.برای اعمال تغییراتی در درخواست ویزا باید چه کار کرد؟
بهتر است تمام اصلاحات و تغییرات را قبل از ارائه درخواست به دقت بررسی کنید؛ ولی در زمان مصاحبه نیز رفع مشکلات جزئی درخواست وجود دارد ولی نیاز به ارائه درخواست جدید خواهد بود.
نظرت چی بود؟
0 نظر