درباره شهر هامبورگ: هامبورگ (Hamburg) بعد از برلین دومین شهر بزرگ کشور آلمان و هشتمین شهر بزرگ اتحادیه اروپا است....
آلمان از کشورهای مهاجر پذیر است که هر ساله تعداد زیادی از ایرانیان به این کشور مهاجرت میکنند. از جمله سوالهایی که ذهن متقاضیانی که قصد مهاجرت به آلمان را دارند به خود مشغول کرده، روشهای قانونی اخذ اقامت کشور آلمان، نحوه گرفتن تابعیت آلمان و هزینه مهاجرت به کشور آلمان است. در این مقاله به بررسی راههای اقامت و مهاجرت به آلمان میپردازیم، لطفا تا آخر این مطالب ما را همراهی کنید.
مهاجرت به آلمان از طریق تحصیل
تحصیل در آلمان یکی از راههای قدیمی و مطمئن گرفتن اقامت و مهاجرت به آلمان است. از دلایلی که باعث شده افراد زیادی کشور آلمان را برای مهاجرت از طریق تحصیل انتخاب کنند میتوان به مواردی همچون سطح علمی بالا در دانشگاههای آلمان، نظام تحصیلی رایگان در این کشور، ارائه خدمات علمی و آموزشی بسیار با کیفیت، تحصیل به دو زبان انگلیسی و آلمانی و… اشاره کرد.
باید به این نکته توجه داشته باشید که تحصیل به تنهایی منجر به گرفتن اقامت دائم کشور آلمان نمیشود. افرادی که تحصیلات خود را در این کشور به پایان میرسانند باید در کشورآلمان استخدام شوند و ویزای تحصیلی خود را به ویزای کاری تغییر دهند.
دانشجویان بعد از اتمام تحصیلات خود 18 ماه فرصت دارند که در کشور آلمان بمانند و به جستجوی کار بپردازند. اگر نتوانند در این مدت کار مرتبط با رشته خود را پیدا کنند باید کشور آلمان را ترک کنند.
اقامت و مهاجرت به آلمان از طریق کار پس از تحصیل
آلمان برای کسانی که به دنبال کار پس از تحصیل هستتند دورههایی را با عنوان کار تحصیل ارائه میکند. این دورهها برای افرادی که دیپلم دوازده ساله خود را گرفته و حداکثر سن 24 سال دارند به این طریق است که متقاضی در کنار تحصیل در کشور آلمان قادر است در این کشور به کار مرتبط با رشته خود به مدت 16 الی 20 ساعت مشغول باشد. این دوره کار تحصیل برای بیشتر رشتههای تحصیلی ارائه شده است.
افراد با شرکت در این دورهها علاوه بر تحصیل رایگان و ارزان در کشور آلمان ( فقط باید هزینه شهریه دانشگاه را پرداخت کند و از پرداخت کردن باقی هزینهها معاف است) ماهیانه 300 الی 600 یورو حقوق دریافت خواهد کرد.
اقامت و مهاجرت به آلمان از طریق کار
یکی از بهترین روشهای گرفتن اقامت و مهاجرت به آلمان از طریق کار است و در بیشتر مواقع در صورت داشتن شرایط اخذ ویزای کاری آلمان روش دیگری به متقاضی پیشنهاد نمیشود.
برای گرفتن ویزای کاری آلمان باید به دو روش زیر اقدام کنید:
اخذ ویزای کاری آلمان از طریق پیشنهاد کار یا job offer انجام میشود. در این روش اولین قدم جهت گرفتن ویزای کار آلمان که به ویزای پیشنهاد کاری کشور آلمان یا ویزای جاب آفر آلمان نیز مشهور است، دریافت یک پیشنهاد کار یا همان جاب آفر توسط متقاضی است.
افراد در صورتی میتوانند از طریق ویزای کاری برای مهاجرت به آلمان اقدام کنند که یک کارفرما در آلمان دعوت نامهای جهت استخدام برای متقاضی ارسال نماید.
در گذشته کار فرمای کشور آلمان در صورتی میتوانست برای شخص متقاضی دعوتنامه کاری ارسال نماید که افراد مناسبی برای استخدام در شغل مورد نظر در آلمان و کشورهای عضو اتحادیه اروپا وجود نداشته باشد. ولی در قوانین جدیدی که برای ویزای کاری در کشور آلمان در سال 2021 تصویب شده، در صورتی که فرد پیشنهاد کار در کشور آلمان دریافت کند میتواند ویزای کاری را دریافت کند و دیگر شهروندان کشور آلمان و اتحادیه اروپا در اولیت قرار ندارند.
پرستاران با گذراندن دورههای زبان در کشور آلمان و گرفتن پیشنهاد شغلی، امکان مهاجرت به آلمان را دارند و مهاجرت پزشکان به کشور آلمان نیز مانند پرستاران است.
روش دوم ویزای جستجوی کار کشور آلمان است. کشور آلمان نیاز خود را به نیروی متخصص را اعلام نموده است و اشخاصی که مهارت خوب و قابل توجهی دارند میتوانند برای گرفتن ویزای جستجوی کار در آلمان اقدام نمایند.
ویزای جستجوی کار برای مدت شش ماه به فرد خارجی تعلق میگیرد و این فرد 6 ماه برای حضور در آلمان فرصت دارد و شغل مورد نظر خود را متناسب با رشته تخصصی خود در کشور آلمان بیابد.
اشخاصی که مدرک تحصیلی حداقل لیسانس دارند و دارای سابقه کار اجرایی در زمینه رشته تحصیلی خود هستند میتوانند جهت اخذ ویزای کار کشور آلمان اقدام نمایند.
در سال 2021 شرایط گرفتن ویزای جاب سیکر کشور آلمان راحتتر شده است. در صورتی که دارای دو سال تحصیل تخصصی باشید و مدرک شما مورد تایید این کشور باشد هم قادر به دریافت این ویزا خواهید بود. داشتن مهارت زبان انگلیسی و یا آلمانی برای گرفتن این ویزا ضروری است.
اقامت و مهاجرت به آلمان از طریق سرمایه گذاری
کشور آلمان از جمله کشورهای پیشرفته و توسعه یافته اروپا بوده و شاخصهای اقتصادی آن در چند سال اخیر رشد چشمگیری داشته است. موضوع اقتصاد و دلایل مهم دیگری باعث شده که تعداد زیادی از سرمایه گذاران خارجی در فکر دستیابی به بازارهای اقتصادی کشور آلمان باشند و برای تحقق این امر، سرمایه گذاری در این کشور انتخاب بسیاری از سرمایه گذاران خارجی است.
ثبت شرکت در حال حاضر از روشهای راحت سرمایه گذاری در کشور آلمان است که با سرمایه بسیار کم امکانپذیر است. متقاضیان سرمایه گذاری در کشور آلمان میتوانند از طریق ثبت شرکت در کشور آلمان، اقامت و تابعیت این کشور را اخذ کنند. بنابراین سرمایه گذاری در کشور آلمان جزو راههای مهاجرت به کشور آلمان شناخته میشود.
برای ثبت شرکت در کشور آلمان باید طرح توجیه اقتصادی سرمایه گذار مورد تایید اتاق بازرگانی کشور آلمان واقع شود و به طور معمول طرحهایی را تایید میکنند که از نظر دولت کشور آلمان سوددهی خوبی در این کشور داشته باشد.
معمولا سرمایه اولیه برای ثبت شرکت در کشور آلمان چیزی حدود 25 هزار یورو است که بازگشت سرمایه بسیار خوبی در این راه قابل تصور است. متاسفانه در تایید طرحهای تجاری سخت گیریهای بسیار زیادی انجام میگیرد و هر ساله تعداد بسیار کمی از اشخاص میتوانند از این طریق اقدام به گرفتن ویزا و اقامت کنند.
اقامت و مهاجرت به آلمان از طریق تولد
یکی از روشهای کسب تابعیت کشور آلمان تولد در این کشور است. اخذ تابعیت از طریق تولد در دنیا دارای دو سیستم خاک و خون است. گاهی اوقات در برخی کشورها مانند کشور آلمان و بر طبق بند 2، از ماده هفت قانون مدنی کشور آلمان، یک فرد میتواند چندین اقامتگاه را دارا باشد. لذا همانطور که در بحث تابعیت، افراد دارای تابعیت مضاعف هستند در بحث اقامتگاه نیز اشخاصی هستند که دارای بیش از یک اقامتگاه باشند.
کشور آلمان تابع سیستم خون است؛ یعنی طفلی که در آلمان به دنیا میآید تابع نسب و خون والدین خود قرار میگیرد. یعنی طفل تا رسیدن به سن قانونی (هیجده سال) تابعیت اقامتگاه پدری خود را دارا است و نیز میتواند اقامتگاه مادری خود را برگزیند البته این موضوع به کشور مادری ربط دارد که قانون تابعیت مضاعف را پذیرفته باشد.
اقامت و مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج
از آسانترین روشهای اخذ تابعیت کشور آلمان ازدواج با یک شخص آلمانی یا فرد مقیم کشور آلمان است. باید به این نکته توجه کنید که امروزه به دلیل سوء استفادههایی که از طریق ازدواج انجام شده قوانین بسیار سختگیرانهای در این مورد وضع شده است. بنابراین تنها اشخاصی میتوانند مهاجرت به کشور آلمان را از طریق اخذ ویزای ازدواج پیش بگیرند که قصد جدی و واقعی این امر را اثبات کنند.
در واقع اگر فردی قصد ازدواج با یک تبعه کشور آلمان و یا مقیم آلمان را داشته باشد باید مدارکی همچون عکسهای خانوادگی، ایمیل، سند ازدواج، گواهی تجرد و گواهی عدم سوء پیشینه را به سفارت کشور آلمان تحویل دهد. فرد تبعه کشور آلمان نیز باید ثابت نماید که از نظر مالی امکان تامین مخارج همسر خود در کشور آلمان را خواهد داشت.
از شرایط خاص و ویژه این امر دریافت دستمزد مکفی برای تامین امرار معاش دو نفر شخص بالغ در آلمان است. همچنین فرد تبعه کشور آلمان باید ثابت نماید که سابقه نقض قانون و سوء پیشینهای در آلمان نداشته است. از مواردی که همسر ایرانی باید به آن توجه نماید داشتن مهارت زبان آلمانی در سطح ابتدایی است.
سوالات متداول اقامت و مهاجرت به آلمان
چگونه به آلمان مهاجرت کنیم؟
اولین قدم برای مهاجرت به کشور آلمان شناخت روشهای مهاجرت به کشور آلمان و انتخاب مناسبترین گزینه است. بعد از این مرحله باید شرایط و مدارک مورد نیاز مهاجرت را بر اساس روش انتخاب شده فراهم کنید.
بهترین و آسانترین راه اقامت کشور آلمان کدام است؟
ویزای کار کشور آلمان، تحصیل در دانشگاههای کشور آلمان و سرمایه گذاری در کشور آلمان از بهترین راههای مهاجرت به این کشور است.
کم هزینهترین روش برای مهاجرت به آلمان کدام است؟
روشهای کاری مانند دریافت پیشنهاد کار و تحصیل در آلمان از کم هزینهترین روشهای مهاجرت به آلمان است.
نظرت چی بود؟
0 نظر