در این بخش خواهید خواند: معرفی راهنمای کامل دریافت ویزای کار نروژ مزایا و چالش های کار کردن در نروژ...
کشور نروژ، یکی از بهترین و پیشرفته ترین کشورهای دنیا می باشد که در منطقه اسکاندیناوی و در شمال اروپا قرار گرفته است. این کشور از کارآمد ترین و با ثبات ترین نرخ عدالت اجتماعی برخوردار می باشد که همین عامل باعث جذابیت بسیار زیاد آن برای شهروندان سایر کشورها شده است و سالانه افرادی زیادی به دنبال اخذ ویزا و اقامت این کشور می باشند تا بتوانند با زندگی در این کشور از امکانات رفاهی و اجتماعی آن برخوردار شوند.
کشور نروژ، دارای آب و هوای بسیار سردی می باشد، به طوری که در بیشتر ایام سال مردم این کشور، شاهد برف و باران های تند و سیل آسا هستند. اگرچه زندگی در چنین شرایط آب و هوایی کمی سخت می باشد، اما خوبی های این کشور به قدری بالا بوده که مشکلی مانند، شرایط نامساعد آب و هوایی نمی تواند برای مهاجرین این کشور داشته باشد.
در همین راستا در این مقاله به ارائه اطلاعاتی جامع درباره این کشور پرداخته ایم تا افرادی که قصد مهاجرت به این کشور را دارند، بتوانند اطلاعات خود را درباره این کشور، مانند؛ فرهنگ مردم، واحد پول، وضعیت سیستم آموزشی، وضعیت اقتصاد، نوع نظام حکومتی، شهرهای مهم و… افزایش دهند.
آشنایی با کشور نروژ
کشور نروژ، یکی از کشورهای اسکاندیناوی می باشد که در شمال قاره اروپا قرار گرفته است. پایتخت نروژ، شهر اسلو و جزایر «یان ماین» و «اسوالبارد» نیز جزو این کشور محسوب می شوند.
این کشور از مساحتی به اندازه سیصد و هشتاد و پنج هزار کیلومتر مربع و جمعیتی بیش از 5 میلیون نفر برخوردار می باشد.
کشور نروژ، از سمت شرق با سوئد و از جنوب با کشور دانمارک مرز مشترک دارد.
زبان مردم کشور نروژ
زبان کشور نروژ به طور رسمی ، زبان نروژی می باشد که این زبان، یک زبان هندواروپایی بوده که از شاخه های زبان ژرمنی الهام گرفته است. زبان نروژی در این کشور به 2 گویش مختلف رایج است که وجود 2 زبان پیچیدگی هایی را در زمینه مسائل زبانی در این کشور به وجود آورده است.
2 زبانی که در کشور نروژ رواج دارد، زبان یوکمال (زبان کتابی) و زبان نینورسک (زبان نروژی جدید) می باشد که زبان یوکمال شباهت زیادی به زبان دانمارکی و زبان نینورسک، شباهت زیادی به زبان بخش های شمالی کشور سوئد دارد.
لازم به ذکر است که هر دوی این زبان از سال 1855 به عنوان زبان رسمی این کشور معرفی شدند.
پرچم نروژ به چه شکل طراحی شده است؟
همانطور که می دانید، پرچم کشورهای اسکاندیناوی به شکل صلیب می باشد. لازم به ذکر است که از سال 1381 تا سال 1814 میلادی کشور نروژ از پرچم کشور دانمارک که دارای زمینه قرمز و صلیبی سفید رنگ بود، استفاده می کردند. اما از سال 1905 که این کشور مستقل شد، با اضافه کردن صلیب آبی به پرچم دانمارک، سعی کرد تا استقلال خود را به جهان نشان دهد و از آن پس این پرچم به عنوان پرچم رسمی نروژ شناخته شد.
آداب و رسوم و فرهنگ مردم کشور نروژ
اگر قصد دارید که به این کشور سفر کنید، لازم است که قبل از آن اطلاعات خود را در خصوص آداب و رسوم و فرهنگ مردم این کشور افزایش دهید تا از بروز اشتباهات ناخواسته در این کشور جلوگیری نمایید. از این رو در ادامه چند مورد از آداب و رسوم این کشور را بررسی کرده ایم.
- مردم کشور نروژ برای تشکیل خانواده، اهمیتی به ازدواج نمی دهند و اغلب بدون ازدواج تشکیل خانواده می دهند و اکثر خانواده های نروژی از پدر، مادر و فرزندان تشکیل شده است.
- از آنجایی که این مردم بدون ازدواج تشکیل خانواده می دهند، علاقه زیادی ندارند که درباره وضعیت تاهل آنها سوالی پرسیده شود.
- زنان نروژی مانند مردانشان دارای حقوق برابری در زمینه های تجاری و کاری بوده و می توانند مانند آنها رشد کنند.
- جالب است بدانید که اگر یک زن نروژی تصمیم بگیرد که در خانه بماند و از کودک پیش دبستانی خود مراقبت کند، دولت نروژ به او حقوق می دهد.
- کارکنان ادارات و سازمان های نروژی برای خانم ها احترام زیادی قائل هستند.
- مردم این کشور اهمیت زیادی به برابری و مساوات می دهند و در زمینه فرهنگی از اصول دموکراتیک پیروی می کنند.
- مردم این کشور، همنوعان خود را به خاطر خودشان دوست دارند و برای ابراز علاقه به مردم به جایگاه شغلی و وضعیت مالیشان توجهی نمی کنند.
- مردم کشور نروژ، مردمی ساده زیست بوده و از هرگونه تجمل به دور هستند.
- نروژی ها به صداقت و وفاداری که در روابط شخصی خود دارند، به شدت افتخار می کنند.
- ملاقات ها اغلب با یک دست، لبخند ساده و ارتباط چشمی مستقیم شروع می شود و موقع خداحافظی مجدداً دست می دهند.
- مردم این کشور خود را با نام کوچک معرفی می کنند.
- گل های لیلی، گل های سفید و گل میخک صدپر از گل های مورد استفاده در مراسم تدفین می باشند، از این رو اگر به خانه یک نروژی می روید و یا به هر دلیل دیگری قصد دارید به آنها گل بدهید، به هیچ عنوان از این گلها استفاده نکنید.
- مردم نروژ، هرگز گل ها را به تعداد زوج خریداری نمی کنند.
هزینه های زندگی در نروژ
هزینه های مورد نیاز برای زندگی در کشور نروژ بسیار بالا بوده به طوری که اگر کسی برای اولین بار به این کشور سفر کند، از هزینه های بالای آن حیرت زده خواهد شد. اما مردم کشور نروژ از هزینه های بالای آن شکایتی ندارند، چرا که سطح دستمزد با میزان هزینه ها همخوانی دارد و مردم از قدرت اقتصادی خوبی برخوردار هستند.
مهاجرت و زندگی در کشور نروژ چه مزایایی دارد؟
اگر قصد دارید که برای ادامه زندگی به کشور نروژ مهاجرت کنید، در صورت موفقیت، از مزایای زیر برخوردار خواهید شد:
کیفیت بالای خانه ها: تمام خانه هایی که در این کشور ساخته می شود، خانه هایی بسیار زیبا، خوش ساخت و ایمن می باشند، از این رو مردم نروژ به داشتن چنین خانه هایی افتخار می کنند. تمام خانه های نروژ به صورت مبله اجاره داده می شوند و به همین خاطر فردی که خانه ندارد، نیازی به خرید وسایل خانه نخواهد داشت.
زیبایی بسیار زیاد فضای بیرون از خانه: این کشور طبیعت بسیار زیبا و شگفت انگیزی دارد و به همین دلیل مردم علاقه دارند تا وقت بیشتری را در این طبیعت زیبا سپری کنند، از این رو استفاده از مناظر طبیعی در این کشور بسیار جا افتاده است.
شرایط آسان راه اندازی تجارت: در کشور نروژ، اداراتی وجود دارد که مردم را تشویق به راه اندازی یک کسب و کار جدید می کنند و برای پشتیبانی از آنها، بسته های حمایتی خوبی را در نظر گرفته اند. به همین دلیل هر ساله نزدیک به سی و پنج هزار شغل و کسب و کار جدید در این کشور به ثبت می رسد.
برخورداری از امنیت بالا: میزان جرم و جنایت در این کشور بسیار ناچیز بوده و مردم می توانند به تنهایی به هر نقطه ای از کشور که می خواهند، سفر کنند. اگر بخواهیم یک مثال در زمینه میزان امنیت در این کشور بیان کنیم باید بگوییم که در برخی از شهرهای کوچک، مردم دوچرخه های خود را در خیابان قفل نمی کنند.
وجود سیستم سلامت جهانی: شهروندان نروژی برای مراجعه به دکتر نیازی به پرداخت هزینه نخواهند داشت.
زندگی در نروژ چه سختی ها و معایبی دارد؟
اگرچه این کشور، از نظر رفاه اجتماعی در سطح بالایی قرار دارد، اما اگر فردی قصد داشته باشد به این کشور مهاجرت کند، باید با سختی های زندگی در این کشور نیز آشنا شوید که این سختی ها به شرح ذیل می باشند:
سخت بودن افتتاح حساب بانکی برای خارجی ها: این کشور برای افتتاح حساب افراد غیر بومی، قوانین سختگیرانه ای را وضع کرده است، به طوری که به هیچ عنوان امکان افتتاح حساب از خارج از کشور وجود ندارد و مهاجرین برای افتتاح حساب حتماً باید در این کشور ساکن شوند.
بالا بودن هزینه های زندگی: همانطور که گفته شد، هزینه زندگی در این کشور، مانند هزینه خرید و اجاره خانه بسیار بالا می باشد که این موضوع یکی از معایب مهاجرت و زندگی در این کشور می باشد.
نامساعد بودن شرایط جوی: کشور نروژ، در نزدیکی قطب شمال قرار دارد که همین عامل باعث شده است که این کشور در بیشتر ایام سال، از آب و هوای بسیار سردی برخوردار باشد. میزان سرما در این کشور به حدیست که حتی در تابستان ها نباید انتظار افزایش دمای چندانی را داشته باشید. بارش برف و باد و باران های سنگین در فصل زمستان، زندگی در این کشور را کمی سخت کرده است.
ویزای نروژ
شهروندان ایرانی به هر دلیلی که می خواهند به کشور نروژ سفر کنند باید از طریق سفارت این کشور که در تهران، خیابان دکتر لواسانی، دیباجی شمالی، خیابان یاسمن و پلاک هفتاد و دو وجود دارد، اقدام به اخذ ویزای نروژ نمایند. دریافت ویزای این کشور کار راحتی نبوده و نیاز به تعیین وقت از سفارت و همچنین آماده کردن یک سری مدارک دارد که هرکس با توجه به هدف از سفر و نوع ویزایی که می خواهد باید اقدام به آماده سازی مدارک مربوطه نماید.
وضعیت آب و هوای نروژ
در بخش های قبلی به آب و هوای سرد این کشور اشاره کردیم، اما در اینجا می خواهیم به بررسی بیشتر این موضوع بپردازیم.
آب و هوای کشور نروژ به نحوی است که در بخش های مختلفی از آن تغییرات دمایی بسیار شدیدی به چشم می خورد. به طور مثال در نواحی کوهستانی، آب و هوا بسیار سرد و یخبندان می باشد، اما در نواحی جنوبی می توان شاهد آب و هوای معتدل تری بود.
بخش های شمالی نروژ، 6 ماه شب و 6 ماه روز می باشد که این عامل باعث شده است که این مناطق خالی از سکنه باشد.
علاوه بر کوهستان های مرتفع، جنگل های بسیار انبوهی نیز در این کشور وجود دارد که چوب درختان جنگل ها به یک منبع درآمد بسیار خوبی برای مردم نروژ تبدیل شده است و تاثیر بسیار زیادی در اقتصاد نروژ دارد.
این کشور علی رغم آب و هوای سرد خود، به دلیل دارا بودن طبیعت بسیار زیبا، هرساله میزبان گردشگران زیادی از سراسر دنیا می باشد که تعداد این گردشگران در ماه های آگوست و جولای که وضعیت آب و هوایی بهتر و ساعات روز طولانی تر می شود، افزایش می یابد.
وضعیت اقتصاد نروژ
این کشور از ذخایر بسیار زیادی، مانند؛ ذخایر نفت خام، آبزیان، گاز طبیعی، مواد معدنی، آب شیرین، نیروی برق آبی و چوب برخوردار می باشد که صنعت نفت آن، نزدیک به یک چهارم از تولید ناخالص داخلی این کشور را پوشش می دهد.
دولت این کشور از الگوهای رفاه محوری که در کشورهای شمال اروپا وجود دارد، پیروی می کند و از شهروندان خود مالیات های سنگینی دریافت می کند. البته این مالیات ها از طرق مختلفی، مانند ارائه بیمه درمانی همگانی به آنها بازگردانده می شود.
این کشور در سال های 2001 تا 2006 و 2009 تا 2011 موفق شد که بالاترین رتبه شاخص توسعه انسانی را از آن خود کند.
اصلی ترین صادرات این کشور، نفت می باشد به طوری که روزانه 3 میلیون بشکه نفت خام از این کشور خارج می شود. این کشور علی رغم صادرات زیاد نفت، عضو سازمان جهانی اوپک نمی باشد.
گوشت گاو، شیر و سایر فراورده های دامی از دیگر صادرات مهم این کشور می باشند.
این کشور به دلیل برخورداری از جنگل های انبوه، صادرات زیادی در صنعت چوب نیز دارد.
از آنجایی که کشور نروژ، خط ساحلی بسیار طولانی دارد، آبزیان دریایی، نقش بسیار مهمی در چرخه اقتصادی این کشور دارند.
صنعت کشاورزی چه تاثیری در اقتصاد کشور نروژ دارد؟
در سال های اخیر، صنعت کشاورزی در این کشور رونق بسیار زیادی پیدا کرد به طوری که به کمک این صنعت، کشور نروژ توانست در بین کشورهای ثروتمند دنیا قرار گیرد.
دولت نروژ یارانه های زیادی را به صنعت کشاورزی و دامداری این کشور اختصاص داده است و بیشتر تولیدات صنعت کشاورزی آن، لبنیات و علوفه می باشد.
نظام حکومتی کشور نروژ
نظام حکومتی کشور نروژ، از نوع پادشاهی می باشد. در این کشور 2 مجلس وجود دارد که چگونگی تعیین این 2 مجلس تفاوت بسیار زیادی با سایر کشورهای دنیا دارد.
هر 4 سال یکبار، انتخاباتی برای تعیین صد و پنجاه و پنج عضو این 2 مجلس برگزار می شود.
بعد از تشکیل شدن پارلمان نروژ، اعضای آن یک انتخاب داخلی برگزار می کنند تا خود را به گروه تقسیم بندی نمایند که یک گروه شامل سی و نه عضو و یک گروه شامل صد و شانزده عضو می باشد.
لایحه های مورد بررسی، ابتدا به مجلس بزرگتر و سپس به مجلس کوچکتر فرستاده می شود و اگر یک مجلس برای تصویب لایحه ای مخالفت کند، جلسه ای مشترک با تمام اعضای 2 مجلس برگزار می شود که طبق رای دو سوم از اعضا، تکلیف لایحه مورد نظر مشخص می شود.
آشنایی با شهرهای مهم نروژ
از مهمترین شهرهای کشور نروژ می توان به موارد زیر اشاره کرد:
شهر اسلو: این شهر، پایتخت نروژ و یکی از مهمترین و بزرگترین شهرهای آن به شمار می رود. شهر اسلو در بین سایر شهرهای این کشور، شرایط بهتری برای زندگی دارد. این شهر، محل برگزاری بسیاری از کانون های بازرگان دریایی و صنایع دریایی در کل اروپا محسوب می شود.
شهر برگن: این شهر، دومین شهر بزرگ نروژ و یکی دیگر از شهرهای مهم آن به شمار می رود. این شهر، یکی از پایتخت های فرهنگی در اروپا و یک مرکز فرهنگی مهم در منطقه می باشد. این شهر، با نام شهر «هفت کوه» نیز شهرت دارد و تعداد زیادی از حومه های اضافی شهری آن در جزایر قرار گرفته اند. میزان بارش سالانه در این شهر بالا بوده و از آب و هوای معتدل اقلیمی برخوردار می باشد.
شهر تروندهایم: یکی دیگر از شهرهای مهمی که در کشور نروژ قرار دارد، شهر تروندهایم می باشد. یکی از دلایل مهمی که سبب اهمیت بسیار بالای این شهر شده است، قرارگیری دانشگاه NTNU در این شهر می باشد. این شهر که سومین شهر علمی نروژ به شمار می رود در نیمی از سال، تابستان و در نیم دیگر، زمستانی است و به طور کلی از آب و هوای اقیانوسی برخوردار می باشد.
شهر استاوانگر نروژ: این شهر، بعد از شهر های، اسلو، برگن و تروندهایم، چهارمین شهر بزرگ این کشور محسوب می شود. شهر استاوانگر در جنوب غربی نروژ قرار دارد که به شهر ماهی و محصولات دریایی شهرت دارد. این شهر، با صادرات انواع ماهی و محصولات دریایی نقش بسیار تاثیرگذاری در اقتصاد نروژ ایفا می کند.
وضعیت سیستم آموزشی نروژ
این کشور علی رغم سطح بالای رفاه اجتماعی، از بهترین سیستم آموزشی و تحصیلی نیز برخوردار می باشد. شهروندان نروژی در این کشور چه متولد نروژ باشند و یا اینکه اقامت این کشور را دریافت کرده باشند، می توانند به طور رایگان ادامه تحصیل دهند.
ورزش در نروژ
ورزش بخش مهمی از فرهنگ مردم نروژ را تشکیل می دهد، ورزش های فوتبال، هندبال، بیاتلون، اسکی، پرش اسکی، اسکیت سرعت و هاکی روی یخ از متداول ترین و رایج ترین ورزش های این کشور می باشد.
ورزش شطرنج در مقایسه با سایر بازی های فکری از محبوبیت بسیار زیادی در این کشور برخوردار می باشد. این ورزش، حدود ده استاد بزرگ و بیست و نه استاد بین المللی در کشور نروژ دارد.
اعتقادات دینی مردم نروژ
گذشته مردم نروژ به نژاد اسکاندیناوی و تبار وایکینگ ها برمی گردد. بیش از 95 درصد مردم این کشور، نروژی و 3 درصد از آنها سوئدی و دانمارکی هستند.
86 درصد از مردم نروژ به دین پروتستان لوتری، 3 درصد به دین کاتولیک و پروتستان، 1 درصد به دین اسلام اعتقاد دارند و 10 درصد باقی مانده هیچ تعلق دینی ندارند.
لازم به ذکر است که در سال های اخیر و به دلیل افزایش تعداد مهاجرین مسلمان به این کشور، دین اسلام در نروژ رواج زیادی پیدا کرده است. اشاعه اسلام در این کشور به اندازه ای بوده است که در شهر اسلو، مکان هایی برای عبادت مسلمانان در نظر گرفته شده است.
فستیوال های نروژ
در کشور نروژ هم مانند سایر کشورهای اروپایی، سالانه جشنواره ها و فستیوال های زیادی برگزار می شود که بیشتر آنها در زمینه موسیقی هایی، مانند موسیقی راک، متال و جاز می باشد.
یکی از معروف ترین فستیوال های نروژ که در دنیا بسیار شناخته شده است، فستیوال «فرش گل» در شهر بروکسل می باشد که در این فستیوال هنرمندان نروژی فرشی از گل می سازند و آن را برای عموم مردم به نمایش می گذارند.
یکی از سنت های بسیار قدیمی کشور نروژ، درخت کریسمس بسیار بزرگی می باشد که هر ساله این کشور به کشور انگلستان هدیه می دهد که با استفاده از قلب های کاغذی و سبد های گل تزیین می شود. در این روز مردم کشور نروژ، لباس های تازه می پوشند و سعی می کنند که شهر و منازل خود را با تزیین های بسیار زیبا آراسته نمایند.
واحد پول نروژ
واحد پول این کشور، کرون نروژی و با واحد جزء «اوره» می باشد که هر کرون نروژی معادل با صد اوره خواهد بود.
طبق همه پرسی هایی که در سال های 1972 و 1994 در این کشور برگزار شد، کشور نروژ از پیوستن به کشورهای اتحادیه اروپا خودداری کرد و واحد پول خود را با توجه به سایر کشورهای اتحادیه اروپا، به یورو تغییر نداد.
اگرچه این کشور، جزو کشورهای اتحادیه اروپا محسوب نمی شود، اما عضو معاهده شینگن بوده و برای ورود به آن نیاز به اخذ ویزای شینگن وجود دارد.
نظرت چی بود؟
0 نظر